Obsah

Vejce stokrát jinak

 

  „Vejce stokrát jinak“, to byl název jedenáctého ročníku kuchařské soutěže, kterou tentokrát pořádala Základní škola Odborná škola v Horšovském Týně. 9. dubna 2015 v sále MKZ si své dovednosti poměřila čtyři dvoučlenná družstva žáků oboru Potravinářská výroba z Horšovského Týna, ze Střední školy řemesel v Kunicích a Odborné školy výroby a služeb v Plzni.

  „Nejprve jsme museli vymyslet téma soutěže. Motivovaly nás velikonoční svátky, proto jsme zvolili téma „Vejce stokrát jinak“. Žáci měli za úkol připravit slavnostní tabuli s velikonoční tématikou, studený předkrm z vajec a dezert pro dvě osoby. Na soutěž jsme se připravovaly celý měsíc. Děvčata spolupracovala na volbě pokrmů, kterými se chtěla prezentovat,“ uvedla učitelka odborného výcviku Hana Polanková.

  Hodnotící nezávislá tříčlenná porota, složená z odborníků gastronomie, usoudila, že jí nejvíce oslovila práce Martiny Vašíčkové a Daniela Konvičky z Kunic. „Porotě jsem opravdu nezáviděla, měla těžký úkol. Všichni zúčastnění měli zajímavé nápady, Druhé a třetí místo vybojovala naše odborná škola. Poděkování patří Kateřině Valečkové, Tereze Neubauerové, Jaroslavě Vávrové a Daniele Lehmannové,“ doplnila pořadí vítězů ředitelka školy Jana Tomášková.

Zpracovala: Bc. Jiřina Příbková

Stránka

  • 1

Soutěž Vejce stokrát jinak

Soutěž Vejce stokrát jinak

Soutěž Vejce stokrát jinak

Soutěž Vejce stokrát jinak

Soutěž Vejce stokrát jinak

Soutěž Vejce stokrát jinak

Soutěž Vejce stokrát jinak

Soutěž Vejce stokrát jinak


Stránka

  • 1