Obsah
Stolování
Ve čtvrtek 6. dubna 2017 jsme navštívily Střední odborné učiliště v Domažlicích.
Nejprve jsme byly v kadeřnickém salonu. Tam nám budoucí kadeřnice vyžehlily vlasy, udělaly vlasy kudrnaté a krepovaly. V programu byla také návštěva kosmetického salonu. Tam se nám moc nelíbilo, protože kosmetičky měly ještě jiné zákaznice a na nás bylo málo času. Po kadeřnické a kosmetické úpravě nás pořadatelé pozvali k slavnostně prostřenému jarnímu stolu. Paní učitelka z učiliště nás rázně informovala, jak se máme chovat u stolu, učila nás jak správně držet příbor, z čeho se skládá slavnostní tabule.
Budoucí kuchaři připravili toto menu:
Kuřecí salát s citronovou majonézou
Hráškový krém s krutony
Vepřová pečeně se šťouchanými brambory, grilovaná zelenina
Jablečný závin s vanilkovým krémem
Měly jsme co dělat správně se chovat a celý oběd správně dle pokynů sníst. Moc nám to nešlo!!!
Celkem se nám výlet líbil a děkujeme paní učitelce Baštářové, že s námi na učiliště vyrazila.
Zpracovaly dívky z 9. ročníku